Omgeving

Bezienswaardigheden en activiteiten

Voor jong en oud

Camping Tjaerdastate is gevestigd in het Friese dorp Rinsumageast, op de rand van de Noardlike Fryske Wâlden en de ‘klaai’, het gebied met kleigrond dat doorloopt tot het Waddengebied.

De Noardlike Fryske Wâlden staat bekend als boomrijk gebied dat getypeerd wordt door elzensingels, houtwallen en pingo’s (restanten uit de ijstijd). Het kleigebied heeft dan weer uitgestrekte weilanden waar je kunt genieten van de vergezichten. Beide gebieden zijn zeer populair bij wandelaars en fietsers. Vanuit Rinsumageast zijn er veel verschillende wandel- en fietsroutes te doen.

Tips voor een dagje uit

Eeltsjemar

Op ongeveer 2,5 kilometer van de camping vind je de recreatieplas het Eeltsjemar. Op zomerse dagen is het hier goed vertoeven op het speciaal voor de recreatie aangelegde strand en ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Hier is ook een trailerhelling aanwezig waar je je boot te water kunt laten.

Dokkum

Op zeven kilometer vind je de Elfstedenstad Dokkum. Deze historische stad is zeer de moeite waard om te bezoeken. Hotspots zijn onder andere de bierbrouwerijen, de IJsfontein, de Bonifatiuskapel en de Bolwerken.

friesland, dokkum, city-7451792.jpg

Leeuwarden

Op zo’n dertig kilometer afstand vind je de hoofdstad van Fryslân, Leeuwarden. In 2018 was dit de Culturele Hoofdstad van Europa en daar is nog altijd veel van terug te zien. Breng hier o.a. een bezoek aan het Fries Museum, Aqua Zoo of beklim de scheve toren De Oldehove.

Musea

Kleinschalige musea in de buurt zijn het Ruurd Wiersma Huis in Burdaard, openluchtmuseum De Sûkerei in Damwâld en Museum Dokkum (hier kun je ook rondvaarten doen!).

Regio

Andere tips voor een kort bezoek in de regio zijn Speel- en dierenpark Sanjes Safari in Feanwâlden, het Elfstedenbruggetje in Bartlehiem, de Noord Friese winkeltjesroute (verschillende plaatsen) een bezoek aan molen De Zwaluw in Burdaard en een dagje Ameland of Schiermonnikoog. Ook wadlopen behoort tot de mogelijkheden!

Voor boodschappen kun je het beste terecht in buurdorp Damwâld, waar je in een overdekt winkelcentrum terecht kunt bij o.a. een slager, bakker, groenteboer en verschillende supermarkten.

Boek nu jouw vakantie

Scroll naar boven