Duurzaamheid

Kies voor duurzaam kamperen

Beleef de natuur op een verantwoorde manier

Bij het opbouwen van de camping is duurzaamheid een belangrijk thema geweest.

Zo is er bij de aanleg van het terrein en de bouw van het sanitairgebouw zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands materialen. Hierbij valt te denken aan gebruikte klinkers voor het parkeerterrein en tweedehands hout voor het gebouw, maar ook nieuwe spullen verkregen via Marktplaats.

Ook voor de gasten is er rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is er geïnvesteerd in heatpipes voor het opwarmen van water. Op deze manier wordt er zo weinig mogelijk fossiele brandstof gebruikt om het water voor het sanitairgebouw te verwarmen.

CAB12FA1-EC24-4E6C-B0B5-842378EE5AA8

Ook is er geïnvesteerd in een waterontharder. Deze waterontharder zorgt ervoor dat er aanzienlijk minder kalk in het water zit. Hierdoor ontstaat er minder kalkaanslag in het sanitair en is er veel minder zeep en shampoo nodig tijdens het douchen en wassen.

Daarnaast is er geïnvesteerd in zonnepanelen. Naast de reeds aanwezige zonnepanelen op de zuidzijde van de boerderij, liggen er nu ook zonnepanelen op de oost- en westzijde van de stal. Op deze manier kunnen we de hele dag gebruik maken van zonne-energie voor de elektriciteit.
Voor het scheiden van afval is er een glas- en papierbak aanwezig. Naast een grote container voor restafval is er ook een speciale bak voor GFT-afval.
Als laatste hebben we ervoor gekozen beplanting aan te planten die past bij het landschap en zo een rol speelt voor de biodiversiteit op en rond ons terrein.

Boek nu jouw vakantie

Scroll naar boven